Kövess minket!
  
     

Mire figyeljünk sziklakert építése során?

Mire figyeljünk sziklakert építése során?
2014, február 24.

Manapság igen nagy népszerűségnek örvendenek a sziklakertek. Az alábbiakban szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a vállalkozó kedvű hobbikertészeknek, akik sziklakerttel szeretnék még szebbé varázsolni kertjüket.

A sziklakerteket többnyire lejtős területre tervezik, mivel ezek általában kihasználatlanok, de nem ez az egyetlen lehetőség a sziklakert helyének tekintetében. Ha megvan a helyszín, döntsünk a sziklakert formájáról, majd válasszuk ki az ízlésünknek és a kert stílusának megfelelő termésköveket. Törekedjünk arra, hogy nagyobb méretű, színvilágukban hasonló sziklákat válogassunk össze. A növényeket illetően rengeteg lehetőségünk van, számos sziklakerti növény fajta létezik, melyek között  bátran válogathatunk, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a kiválasztott növények összhangban legyenek egymással. Ügyeljünk a sziklák és a növények arányára, ideális esetben a kövek dominálnak.

A különféle növények alapvetően gyönyörűek, azonban ha egy jól megtervezett koncepció alapján, terméskövekkel kiegészítve ültetjük el őket, páratlan látványt nyújt a sziklakert.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kerttervezo.net.térburkolat.1
A térkövekben rejlő lehetőségek

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a térkövek, hiszen ez egy rendkívül látványos megoldást nyújt a burkolásra. Számos kertben a két...

Close