Kövess minket!
  
     

Mire érdemes figyelni növénytelepítés során?

Mire érdemes figyelni növénytelepítés során?
2014, február 24.

Mindenki, akinek van kertje, arra törekszik, hogy szép, ápolt legyen, hiszen ez az a hely, ahol egy fárasztó nap után élvezhetjük a megérdemelt pihenést. Ennek értelmében a kertépítés során ügyelni kell a funkcióra, illetve az esztétikára is.

Ha egy szép kertet kell elképzelnünk, mindenkinek egy színes növényekkel pompázó hely jut eszébe. Az összhatást tehát komolyan befolyásolják a növények. Azonban csak akkor lesznek igazán mutatósak virágaink, ha a növénytelepítés során figyelembe veszünk néhány fontos szempontot.

A növénytelepítés minden esetben tervezést igényel, mely során szem előtt kell tartanunk a kert adottságait, illetve a növények tulajdonságait és igényeit. Így a növények kiválasztása során nem hagyatkozhatunk csupán az ízlésünkre, fel kell mérnünk az adott növény vízigényét, tápanyagszükségletét, napfény-, illetve szárazságtűrő képességét, színvilágát, leendő méretét, valamint egyéb speciális igényeit. Továbbá nem szabad figyelmen kívül hagynunk a növénytelepítés során a virágok egymással való összhangját, hiszen a cél az esztétikus kert.

Ha mindezeket szem előtt tartjuk a növénytelepítés során, kertünk meseszép lesz. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy növényeinket ezután rendszeresen gondoznunk kell!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Forking the veg patch
Kertgondozás

A kert összképe kétségtelenül a kerttervezésen múlik. Számos szempontot kell figyelembe venni a tervezés során, de ha megfogadjuk a szakemberek...

Close