Kövess minket!
  
     

Milyen legyen a télikert stílusa?

Milyen legyen a télikert stílusa?
2017, október 25.

Egyértelműnek tűnik, hogy a ház belső tereivel harmonikus egységben tervezzük meg télikertünk berendezését, de vannak olyan, stílusbeli szempontok, amiket érdemes lehet figyelembe venni. A növények összekapcsolják az otthon különböző helyiségeit, ezért fontos, hogy összhangban legyenek környezetükkel. Nem feltétlenül szükséges rengeteg növényt zsúfolni a télikertbe, a kevesebb itt is több! Az érzékkel összeállított növények tökéletes karaktert adhatnak, a különböző stílusú bútorokhoz különböző növények illeszthetőek!

A klasszikus, sötét, tömör fa bútorokhoz, a rattanhoz, illetve a viktoriánus fémbútorokhoz a pálmák, a fikuszok, a citrusfélék illenek, igazodva a viktoriánus enteriőrökhöz és üvegházakhoz. A rusztikus stílust leginkább a kézzel festett tárgyak, a hajópadló, a természetes anyagú szövetek és az agyagedények jellemzik. A rusztikus stílus nem fér össze az egzotikus növényekkel, ehhez inkább apró levelű növények illenek, mint az aszparágusz, a borostyán, a díszpaprika, vagy a korallvirág. A sivatagi jellegű télikertben a gyarmati stílusú, vagy a rattan bútorok a jellemzőek, amikhez kaktuszokat, agávécserjéket és pozsgásokat társíthatunk. Az ázsiai stílusú télikertekhez az alacsony, feketére lakkozott fa, vagy a bambuszból készült bútorzat illik, illetve a természetes anyagok, amikhez bambuszokat és fűféléket párosíthatunk. A modern télikert pedig a modern bútorzatot társítja gyakorlatilag mindenféle növénnyel!

A lista korántsem teljes, rengeteg példát találni az interneten, amikből ihletet meríthet, aki szeretné télikertjét hangulatosan és stílusosan berendezni. Csak fantázia és kreativitás kérdése, hogy milyen lesz a végeredmény, de az első lépés mindenképpen a télikert felépítése!

Ha Ön is szeretné házát télikerttel kiegészíteni, látogasson el a Caribi Télikert Építőipari Kft. weboldalára, a www.telikertepites.net-re, és kérjen árajánlatot! Ha kérdése, vagy észrevétele lenne, keresse őket a +36-30-609-7790-es telefonszámon, vagy írjon a telikertepito@gmail.com e-mail címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Tervezze meg kertjét egyedi módon, profikkal!
Tervezze meg kertjét egyedi módon, profikkal!

Hiányolta idén nyáron az igényeinek megfelelő kertet, és úgy döntött, jövőre már elképzelései szerinti környezetben tölti szabadidejét? Esetleg felújítást tervez...

Close