Kövess minket!
  
     

Konyhakert az ablakban

Konyhakert az ablakban
2015, szeptember 1.

A városi kertészkedés manapság nagy népszerűségnek örvend, mégpedig nem véletlenül. Nyilvánvalóan azok is szeretnének friss zöldségekhez és fűszerekhez jutni, akiknek elegendő idejük és helyük sincs ahhoz, hogy ápolgassák a kertjüket. Az ő számukra nyújt egyszerű és nagyszerű lehetőséget a balkonládás konyhakert. Ki ne szeretné az otthon főzött finom ebédet vagy vacsorát saját termesztésű fűszereivel ízesíteni, melyekért csupán az ablakon kell kihajolni?

A kertészkedés nagyon hasznos és megnyugtató tevékenység, amelyről azoknak sem lenne szabad lemondaniuk, akik esetleg nem családi házban élnek és nem rendelkeznek nagy kerttel. A balkonládákba, az ablakokba ültetett növények praktikus megoldást nyújtanak a helyhiánnyal küzdők számára.

A legtöbb gyógynövény és fűszernövény a városi kertész idejét sem fogja túlságosan lekötni, ugyanis javarészt nem túl kényesek ezek a típusok. Az illatos levendula és a borsikafű egyáltalán nem igényelnek sok fényt, a kapor és a bazsalikom pedig szintén vígan eléldegél laza, humuszos talajban, különösebb odafigyelés és rájuk fordított energia nélkül. Az ablakban nevelt fűszernövények egyszerre jelentenek egészséges és kényelmes megoldást, mindemellett egy ilyen kert kialakítása költséghatékony is: csupán balkonládákra van szükségünk az ültetéshez.

Fontos figyelnünk rá, hogy ültető edényeink alján mindig legyenek lyukak, hogy a felesleges víz könnyedén eltávozhasson. Ültető közegnek tökéletesen alkalmas a hagyományos virágföld, és az öntözés során kimosódott tápanyagokat egyszerűen, könnyedén pótolhatjuk például humusz használatával.

Balkonládáinkba már kora tavasszal ültethetünk metélőhagymát, spenótot, vagy retket is. Minimális energia és pénz befektetésével pazar konyhakertet varázsolhatunk az ablakunkba, hogy a főzés ezentúl még élvezetesebb lehessen!

Szerezzen be Ön is műanyag balkonládákat, és alakítsa ki saját konyhakertjét! Nézzen körül cégünk weboldalán, melyet a www.bandyplastics.hu címen ér el! Nálunk mindent megtalál, amire csak szüksége lehet egy színpompás és hasznos kis zöld oázishoz! Kérdéseivel bátran hívja a +36 70 594 5105-ös telefonszámot, vagy írjon üzenetet az info@bandyplastics.hu e-mail címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
bandyplastics.hu
Balkonládát az erkélyre!

A társasházakban élőknek nem egyszerű feladat a jó idő beköszöntével virágmezővé borítani környezetüket, ám az erkély lehetőséget adhat néhány egyedi...

Close