Kövess minket!
  
     

Kerti tó építése

Kerti tó építése
2014, március 3.

Egyre több kertben találkozhatunk ma már kerti tavakkal, ami nem is meglepő, hiszen rendkívül jó látványt nyújtanak, és remek lehetőséget jelentenek, ha nagy kihasználatlan hely áll rendelkezésünkre.

Attól függően, hogy milyen adottságokkal rendelkezik kertünk és mekkora méretű, könnyedén kiválaszthatjuk a megfelelő típust a lehetőségek közül. Sokan az egyszerű kissé ovális vagy hajlított alakú változatot részesítik előnyben, mely természetességével csodálatos színfoltja lehet kertünknek. Azonban érdemes szem előtt tartanunk, hogy ha ezt a típust választjuk, akkor a telepített növények ne legyenek túlzóak. Azaz mindenképpen ügyelnünk kell a telepített élővilág mennyiségére. Ez egyrészt értendő a tó vízében lakó halakra, mivel ha túl nagy populációt telepítünk, akkor az elkövetkezendő évek szaporulata könnyen tavunk egészséges egyensúly felbomlásához vezet. Éppen ezért érdemes a kezdeti időkben a kevesebb több elvet részesíteni előnyben. Más részt ez igaz a növényvilágra is. Hasonlóan kell ügyelni az egyensúlyra. Azonban ezen a területen érdemes az aktuális képre ügyelnünk, azaz egy olyan flórát kialakítani, ami megfelelő és nem túlzó, a jövőben pedig azt a növények ápolásával fenntartani.

Ha megszületett bennünk az elhatározás arra, hogy saját kerti tavat alakítsunk ki kertünkbe, mindig érdemes kikérni szakemberek tanácsát, hogy a jövőben ne teher, hanem az otthoni béke szimbóluma legyen.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kreativko.hu
Egy ház szépsége a kertjénél kezdődik

Amikor az ember egy kertes házba költözik, számolnia kell azzal, hogy nem csak a házát és lakóterét kell rendeznie és...

Close