Kövess minket!
  
     

Kertgondozás kezdőknek

Kertgondozás kezdőknek
2014, március 3.

Sokan vagyunk, akik nem rendelkeznek túl nagy gyakorlattal kertészkedés terén. Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik nagy kéztördelések közepette csak hebegni-habogni tudnak arról, hogy hogyan is halt meg a 2 hete kapott növény.

Szerencsére nekik is van remény, ha szeretnének egy kis zöldövezetet otthonukba. A legfontosabb, hogy ne egy olyan fajtával kezdjünk, amelynek nagy igényei vannak, és fokozott törődést igényel, tehát kezdjünk mindent az alapoknál és fokozatosan fejlődjünk velük együtt.

A legkézenfekvőbb megoldás, ha pár kaktuszt szerzünk be. Egyetlen szabály vonatkozik rájuk, csak ne túl sok vizet. Bőven elég hetente-kéthetente megöntözni őket, és köszönik szépen növekednek is.

Legjobb barátunk az Aloe Vera! Bár ez a növény sem az a tipikus bájos darab, mégis sok pozitívumot tudhat magáénak. Nagyon egyszerű ápolni és rendkívül hasznos lehet egy háztartásban! Megdöbbentő lehet, de akár félévet is kibírhat víz nélkül, cserébe pedig csak nő és nő. Az egyetlen igénye, hogy ne legyen túl meleg és tartsuk távol a tűző naptól.
És mire jó nekünk?
Remek gyulladáscsökkentő hatása van. A húsos levelet megpucolva, annak belső részét felaprítva remek pakolásokat készíthetünk.

Egy biztos. Ha arra az elhatározásra jutunk, hogy növényeket szeretnénk otthonunkban, vásárláskor kérjünk segítséget az eladóktól, így biztosan nem nyúlhatunk mellé.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kerttervezo.net  - kertépítés
Kerti tó építése

Egyre több kertben találkozhatunk ma már kerti tavakkal, ami nem is meglepő, hiszen rendkívül jó látványt nyújtanak, és remek lehetőséget...

Close