Kövess minket!
  
     

Hasznos növények a kertben

Hasznos növények a kertben
2014, március 3.

Ha zöldségeskertet szeretnénk kialakítani kertünkben, érdemes odafigyelni, hogy milyen növényekkel kombináljuk a veteményesünk ültetvényeit. Amennyiben megfelelő palántákat vagy magokat vetünk el, termékenyebbé tehetjük a talajt, valamint megóvhatjuk a leendő terméseket is a kártevőktől!

Fűszernövények

Az első szempont a praktikum! Ha veteményesünkbe ültetjük a különböző fűszernövényeinket is, mindent könnyedén, egy helyről gyűjthetünk be a főzéshez. Ezen túl az sem elhanyagolható szempont, hogy a szabadban, azaz nem virágládába vagy kaspóba ültetett fűszerek a nagyobb hely adta lehetőségnek köszönhetően, gyorsabban növekednek. Ennek legjobb példája a petrezselyem. Gyakran használjuk, így minél több van belőle, annál jobb. Azonban különleges haszna abban rejlik, ami a korianderre és a kaporra is igaz, hogy vonzza az olyan hasznos bogarakat, mint a katicabogár, a méh, vagy éppen a fátyolka. Ezeknek a rovaroknak megvédik kertünket a kártékony rovaroktól.

Virágok

Különböző színes virágok ültetésével serkenthetjük növényeink beporzását, hiszen általában nem túl feltűnő virágaikkal nem jelentenek, akkora csábítást, ám színesebb darabok ültetésével odavonzhatjuk a rovarokat, mely gondoskodnak a probléma megoldásáról.

Óvjuk veteményesünket, tervezzük meg milyen növényekkel párosítjuk őket, így egészségesen fejlődhetnek, a mi nagy örömünkre.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kerttervezo.net  - kertgondozás
Kertgondozás kezdőknek

Sokan vagyunk, akik nem rendelkeznek túl nagy gyakorlattal kertészkedés terén. Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik nagy kéztördelések közepette csak hebegni-habogni...

Close