Kövess minket!
  
     

Hagyományostól a különlegesig – válasszon a kert stílusának megfelelő díszfát!

Hagyományostól a különlegesig – válasszon a kert stílusának megfelelő díszfát!
2019, június 28.

A díszfák meghatározó elemei kertünknek, hiszen hosszú éveken át díszítik azt, emellett megszűrik a levegőt a sok portól, és elrejtik a házat a kíváncsi tekintetek elől. Amikor valaki teljesen kopár területet tölt meg növényekkel, akkor sokkal könnyebb dolga van, hiszen olyan ez, mintha egy üres vászonra festené az elképzeléseit, mindent az alapoktól tervezhet meg.

De hogyan válasszunk díszfát, egy már meglévő kerthez? Gyakori dilemma, hogy pontosan milyen fafajta is kerüljön a kertbe; sokan a gyakran látott fajták mellé teszik le a voksukat, de egyre többen nyitottak az újdonságokra, a nem megszokottra is. Fontos, hogy az új növény harmonizáljon a kert hangulatával, és ne legyen tájidegen; ezt úgy kell érteni, hogy például egy tujákkal és fenyőkkel teli kertbe ne kerüljön télálló pálma, mert az megtöri az egységét. Nem árt gondolni a tavaszi virágzásra és az őszi lombszíneződésre is, mert ez is nagyban befolyásolja a díszítőértéküket. A látványosabbakat érdemes jól látható helyre ültetni, hogy minél gyakrabban gyönyörködtessék a szemet, kontrasztnövényekkel pedig még inkább kiemelhetőek a színeik.

Bárki egyszerűen ültethet díszfát a kertjébe, elég, ha betart néhány alapvető szabályt, hogy hatékonyabb lehessen. A legelső dolog, amire figyelnie kell, miután kiválasztotta a díszfát, hogy utánanézzen a méreteinek, mert ha ezzel nem számol, a fa túl nagyra nőhet, ezzel megfosztva a házat a természetes fénytől. Ma már kapható számtalan olyan fajta is, aminek mérete a teljes kifejlettségkor sem haladja meg a 2-3 métert. Ha már megvásárolta a fát, ültetésig árnyékos helyen kell tartani, a gyökerét pedig folyamatosan locsolni kell. Ültetéskor akkora gödröt kell ásni, amekkorából nem lóg ki a föllabdájának a teteje sem, ha pedig túl kemény, vagy agyagos a föld, akkor dupla akkorára van szükség. A nagyon fiatal csemetéket érdemes karóhoz rögzíteni, hogy stabilabbak legyenek, de a nagyobbaknál elég a talaj tömörítése is.

Ha szeretné kertjét díszfákkal benépesíteni, a Tahi Faiskola Kft. kínálatában biztosan megtalálja a kertjébe illőt. A www.tahi.hu címen található weboldalunkra kattintva megtekintheti a teljes választékot. Ha kérdése van, hívjon minket bizalommal a 06-26-387-157-es telefonszámon, vagy írjon e-mailt az info@tahi.hu címre!

 

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Varázsolja kertjébe a természet közelségét dísztóval!
Varázsolja kertjébe a természet közelségét dísztóval!

Örömmel tölti az idejét vízparton, és szereti a növények közelségét? Kertje kiépítése vagy átalakítása előtt áll, és igyekszik minél egyedülállóbb...

Close