Kövess minket!
  
     

A kerti dekoráció legnagyobb barátja: a fenyőkéreg

A kerti dekoráció legnagyobb barátja: a fenyőkéreg
2017, július 26.

A fenyőkéreg kifejezetten népszerű talajtakarónak számít, hiszen remekül védi a talaj víz- és hő-háztartását, nem engedi a gyomokat kinőni, lazítja a talajt és tápanyagot biztosít számára. Nem csak hasznos és jótékony hatású, de még díszítőelemként is kiváló! Számtalan felhasználási módja van a fenyőkéregnek, leginkább növények alá talajtakarónak szokták használni, de sétáló út fedéséhez, autóbeállóhoz, haszonnövények alá is alkalmas és dekoratív.

A kertépítés során érdemes kihasználnunk a fenyőkéreg számtalan előnyét. Használhatjuk tujasor talajfedéséhez, ami azért is hasznos, mert a tuják közötti földterületet egyébként nagyon nehéz lenne gyomtalanítani. Remek növényszigetet is ki lehet alakítani a fenyőkéreg segítségével. Nagyon bosszantó tud lenni, amikor a gyönyörű virágainkat folyamatosan körbeveszik a gyomok. A fenyőkéreggel ezt a problémát ki tudjuk küszöbölni, és nem mellesleg sokkal esztétikusabbá tehetjük a növényszigetünket.

A közepes cserjék ültetése esetében nem csak a gyomok elkerülése végett hasznos fenyőkéreg-talajt alkalmazni, hanem a nedvesség megtartására is, ugyanis a talaj gyors száradása komoly problémákat okozhat. Dísznövények, haszonnövények és fák alá is hasznos fenyőkérget tenni, mivel a vízmegtartó képességének köszönhetően akár feleannyi öntözésre lesz szüksége növényeinknek, így kifejezetten sok időt és energiát spórolhatunk. Nem csak a növények alá tehetünk fenyőkérget, remek kerti sétálóút építhető belőle, rugalmas járást biztosít és a sár miatt sem kell aggódnunk. A könnyebb beállás érdekében autóbejáróhoz is használhatunk fenyőkérget, így megakadályozhatjuk a süllyedést és a sárosodást.

Szeretne esztétikus és könnyen gondozható kertet? Válassza a sokoldalú fenyőkérget! További információért látogasson el honlapunkra, a www.fenyokereg.hu webcímre, és tekintse meg termékeinket! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-346-3505-ös telefonszámon, vagy honlapunk kapcsolati űrlapján keresztül!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
A hintaágy a hintatetővel együtt teljes!
A hintaágy a hintatetővel együtt teljes!

A nyári időszakban kifejezetten sok időt töltünk a kertünkben, ezért ilyenkor a kerti bútorok kényelmének kiemelt szerepe lesz. Egyértelműen a...

Close